Klachtenprocedure

Garantie
Een artikel aangekocht via de SLC webshop valt onder wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in alle redelijkheid aan de verwachtingen van de consument moet voldoen. SLC biedt een garantie van 14 dagen. Mocht binnen deze periode het artikel beschadigen, stuur dan een e-mail naar info@sweetlittlecrown.com.

Let op! De garantie is enkel van toepassing wanneer een klacht legitiem is. Artikelen die opzettelijk zijn beschadigd, verwaarloost of anders dan de was-instructies van SLC zijn behandeld, vallen buiten de garantie.

Foutieve bestelling
Het kan gebeuren dat er iets is fout gegaan en dit vinden we natuurlijk erg vervelend. Neem ten allen tijden zo spoedig mogelijk contact op via info@sweetlittlecrown.com. Ons team van SLC streeft ernaar om binnen 3 werkdagen voor een passende oplossing te zorgen.

Artikel beschadigd
Het kan gebeuren dat een artikel beschadigd wordt gedurende de levering. Neem direct contact met ons op via info@sweetlittlecrown.com. Zorg ervoor dat je in deze email het ordernummer, contactgegevens en een duidelijke foto van het beschadigde artikel meestuurt. Het team van SLC streeft ernaar om binnen 3 werkdagen voor een passende oplossing te zorgen.