Duurzaam ondernemen

Sweet Little Crown (SLC) probeert haar steentje bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij streven naar een duurzame wereld. Al bij het schrijven van het ondernemingsplan staat duurzaamheid bovenaan het lijstje. Op deze manier heeft SLC haar leveranciers, fabrikanten en andere zakenrelaties onderzocht en geselecteerd. Wij vinden het belangrijk dat onze producten duurzaam zijn en werken alleen samen met fabrikanten die verantwoord produceren en hierdoor rekening houden met zowel natuur als met hun personeel.

SLC probeert waar mogelijk, om duurzamere mogelijkheden te onderzoeken en zodoende te verbeteren.
De stoffen waarmee SLC werkt zijn eco-friendly en organic gecertificeerd. Verder voldoen onze producten aan de volgende keurmerken:-

  • FSC: De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt gedoeld op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.
  • Oeko-Tex: Oeko-Tex® is een internationale organisatie bestaande uit 18 onafhankelijke onderzoeks- en testinstituten in Europa en Japan. Samen ontwikkelen ze testmethoden en -normen om de veiligheid en duurzaamheid in de textielindustrie te meten en te verbeteren. Oeko-Tex is actief sinds 1992 en heeft een uitgebreide reeks normen opgesteld om ervoor te zorgen dat kleding op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier wordt geproduceerd.

Er worden stoffen geselecteerd met de bovenstaande keurmerken en SLC probeert de stoffen zonder keurmerken of welke niet of in mindere mate duurzaam zijn, wanneer mogelijk te elimineren.

Daarnaast probeert SLC zo veel mogelijk plastic materialen te vermijden. Echter is het helaas niet mogelijk om waterschade te kunnen voorkomen middels de gerecyclede karton-verpakkingen van SLC. Daarom wordt er beperkt gebruik gemaakt van gebruikte en gerecyclede plastic verpakkingen (voor transport). Hierbij proberen we dit zoveel mogelijk te minimaliseren omdat SLC probeert om zoveel mogelijk verspilling te voorkomen.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot de werkwijze van SLC, voel je vrij om anytime contact op te nemen. Stuur een berichtje naar info@sweetlittlecrown.com.